Светлина

1 comment »

Вчера попаднах случайно на непривично място – спирката на трамваите пред ЖП гарата. Имаше много хора и се чуваше обичайната глъчка. Притъмняваше и сензорите включиха светлините. Тогава се случи чудото – примигващите стъклени цилиндри сякаш хипнотизираха тълпата; всички замлъкнаха и за секунди се отдадоха на Усещането.

Беше красиво…

Раздвижване

No comments »

Наскоро се случиха някои доста интересни неща с оръжията, които използвам на компютъра си. Първо, в момента upgrade-вам служебния лаптоп с прясната версия на Ubuntu – дистрибуцията, с която се залисвам в последно време.
Отгоре на всичко FireFox най-после стабилизираха 2.0, което, надявам се, ще подтикне творците на add-ons да си поогледат творенията и да синхронизират интерфейса им. Учудващо, но 3.0а1 също е доста стабилна и може да се използва за всекидневно сърфиране.
Не на последно място, бирата все още е хладна, а живота – хубав :)
Само избори да не се задаваха…

Спринт – Новото лице

No comments »

Години минаха, играта загрубя –
не струват чувствата и пукната пара.
Изгубил себе си в мъглата от апатия,
очакваш някой да те хване за ръка.

Търсиш ти новото лице,
търсиш ти някакво спасение.
Смел бъди, без съмнение,
силата е в теб.

Не се надявай на чудеса,
и не оплаквай своята съдба.
Недей да чакаш новото лице
от мрака да те изведе.

Години минаха, но ти си все така –
на разни норми и капризи пак слуга.
Защо, проятелю, живееш със надеждата,
че някой друг ще ти покаже светлина?

Търсиш ти новото лице,
търсиш ти някакво спасение.
Смел бъди, без съмнение,
силата е в теб.

Около изборите

No comments »

Повечето ми приятели и познати като цяло са аполитични.
Винаги като наближат избори обаче тръгват приказките как някой “пипа” в софтуера, подменя гласове и какво ли още не. За по-голяма прозрачност ще публикувам някои от филмчетата за обучение на служителите, както и заснети регресивни тестове на системата в ЦИК. Зная, че това е недостатъчно и единствено отвореният код ще помогне да се успокоят духовете, но и това е едно добро начало.
Заредете се с flash-добавката + малко търпение и цъкнете тук.

Вечерта

No comments »

Отново е никое време, а аз съм още на работа.
Проблем.
Довечера Tortilla Flatt ще са в Swingin-а. А на мен ми е мрачно.
Проблем.
Станаха два. Критична маса. Може би ако си побъбря с една Загорка за из път ще ми дойде музата. Току виж и Перцовочката в къщи съм уважил. Двете люти чушлета закачливо се подаваха от зарязаната чаша още сутринта, когато тръгвах към конференцията по роботика. Реших, че щеше да стане твърде забавно и вежливо им отказах. Сега обаче няма да им се размине.

Началото

No comments »

Отдавна, много отдавна автора на този блог се канеше да го започне. За по-лесно, той първо го инсталира, поигра си и го остави в забрава. В същото време, всичко, което си беше наумил да запише го разказваше на хората около него. От това на тях не им стана по-леко. За сметка на него самия.

И тъй като автора, това съм аз, може би ще е по-добре да се захвана с идеята си – да запиша всичко неосъзнато около и в мен. Защото, когато нещата са ясни, те стават история.