Ето ви една добра новина: вече можете да свалите MS Office съвсем безплатно от държавен сървър. Чудото се случва на страничката на Фонд “Условия на труд” към Министерството на труда и социалната политика. Попадайки там, първото, което трябва да направите е да се отърсите от натрапчивото чувство, че дизайнера е хрупал халюциногенки, които от своя страна са извратили представата му за цветове/разположение/използваемост и т.н. черни магии.

Ако вече не сте се отказали, продължете смело напред – погледнете сивата лента под картинката, разполагаща България на явно заслуженото място на дъното на Атлантика. Това всъщност е меню и трябва с мишката да посочите “Проекти и програми”. Тогава друго меню ще се свлече и от там избирате “Готови продукти”. Това, което търсите е третата връзка, Risk.rar (145MB). Това творение на програмисткият гений е Access приложение и за по-лесно в инсталационния пакет са добавили и MSOffice 97 Professional.

И така, граби народе! Докато има! Безнаказано! Дори и Linux потребителите (да ви е честит и новия 2.6.26 kernel) могат да се впуснат в приключението, с чаша вино в ръка ;)

Благодаря на Voland, който ми обърна внимание към далаверата.

Edit: е, то се е видяло: иранците ще ни оправят.